5de International Chamber Music Festival

Heet van de naald een eerste reactie op de week van het ICMF. Vanaf maandag de 19de tot en met zondag 25 mei was het ICMF weer alom aanwezig in Wassenaar. Het begon met de“Classic Express Bus”, een uitgeklapte trailer bij het Sterrenbad, waarin het Prinses Christina Concours gedurende de hele week zo een 400 basisschool leerlingen ontving. Gulle sponsors maakten het mogelijk dat leerlingen van 4 basis scholen en mensen van “de Leer & werkomgeving De Warenar en Ervaring in Wassenaar” in de Bus ontvangen werden. Groot succes en voor herhaling vatbaar!

Voor het grote publiek ving het Festival echter aan op vrijdag de 23ste in de Dorpskerk. De kaarsen werden aangestoken en in een volle kerk heette Irina Simon-Renes de aanwezige “ICMF familie” welkom op dit lustrum van het Festival.Internationale sterren Irina, Eoin Andersen, Teng Li, Kati Raitinen, Maximilian Hornung en Nicola Birkhan speelden inderdaad de sterren van de hemel! Er ging als het ware een zekere magie uit van deze groep die met zo veel passie en enthousiasme samen een concert op hoog niveau speelden!

Als verrassend toegift werd er een video van Vlady Valentin Oszkiel over 4 jaar ICMF getoond waarbij synchroon een prachtig stuk van Philip Glass werd gespeeld!

Zaterdagavond was het de beurt aan de “Cuban Night” in Strandpaviljoen Sport op de Wassenaarse Slag. Irina trapte af met Santiago Cimadevilla en Nuala McKennamet verfijnde rythmische muziek uit Cuba en omstreken, waarna Estrella Acosta met haar “all star” band op frisse wijze traditionele liederen zong en met een temperamentvolle “gusto”en spontaniteit er op los ging. Menig voetje ging van de vloer om een Rumba of Cha cha cha te dansen, terwijl anderen rustig op hun stoel bleven genieten van de Cubaanse muziek onder het genot van Cubaanse lekkernijen. De Cubaans Ambassade is daarvoor veel dank verschuldigd!

Tenslotte zondag 25 mei het Familie-lunchconcert! In de uitverkochte Raadszaal schoven steeds meer kinderen naar voren om zittend aan de voeten van de musici zich te vergapen aan de jonge talenten Hawijch Elders, viool, en Liesbeth Bosboom, cello,die samen met de professionals Irina en Nicola voor kinderen aantrekkelijke klassiekers en een enkel jazz stuk speelden. Een hulde van bloemen aan musici en organisatoren was dan ook na afloop van dit Festival zeer gepast ! Maar niets van dit alles was mogelijk geweest zonder alle gulle gaven van alle sponsors en donateurs!