Alma Quartet

Alma Quartet

Alma Quartet

|

Het Alma Quartet werd opgericht in 2014 en kreeg al snel een reputatie als een van de meest opwindende ensembles in Nederland. Hun debuutalbum: Schulhoff Complete String Quartets heeft internationale lof ontvangen. De Gramophone beweerde “dit kwartet schiet recht naar de top: en bewonderde het kwartet ook als “in staat om het meest verleidelijke spel te spelen”.

Het album werd gekozen voor de Preis der deutschen Schallplattenkritik ‘Bestenliste’ 2017 en was ook te horen op verschillende Duitse nationale radiostations waaronder Deutschlandfunk en SWR2, de laatste prees Alma’s Schulhoff-cyclus als de ‘nieuwe referentie-opname’. Het heeft ook toprecensies ontvangen in de belangrijkste Nederlandse kranten zoals NRC Handelsblad, De Volkskrant en Luister Magazine.

Het kwartet trad op in prestigieuze concertzalen, waaronder het Concertgebouw Amsterdam, Elbphilharmonie Hamburg, Tonhalle Düsseldorf, Sociedad Filarmónica de Bilbao, Süreyya Opera House Istanbul, maar ook clubs en andere locaties zoals Volksbühne Berlin, Theaters Tilburg, Melkweg, Sugarfactory, Paradiso, Bimhuis en MCO Hilversum.

Ze hebben boeiende evenementen gespeeld zoals Schumannfest, Classical Music Rave, Musicians Without Borders, Philip Glass & Friends, Down The Rabbit Hole, RCO Opening Night, RCO Club Night, Shoeless Festival, Kantor Festival, Klassifest en TRACKS. Ze zijn ook vaste gasten op grote (inter)nationale radio- en televisieprogramma’s waaronder NPO Radio 4 Spiegelzaal en Podium Witteman op de nationale televisie.

Het Alma Quartet heeft samengewerkt met diverse artiesten zoals Jean-Yves Thibaudet, Lisa Batiashvili, Denis Kozhukhin, Philip Glass, Hauschka, Henrik Schwarz, Dauwd, Mees Dierdorp, Nicolas van Poucke, Nino Gvetadze en Aidan Mikdad.