Anastasia Safonova

Anastasia Safonova

Anastasia Safonova

|

Ze ontving haar eerste piano lessen op vierjarige leeftijd van Musa Denisova aan het Gnessins muziek school te Moskou, acht jaar later was haar succesvolle debuut met het Moskou Junior Symfonie Orkest met de uitvoering van Mendelssohn concerto. Zij studeerde cum laude af aan het Gnessins Instituut te Moskou en voltooide haar Master degree aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Naum Grubert.

Anastasia won de eerste prijzen bij de internationale Yamaha Music en Youri Egorov competities.

Zij is veel gevraagd op belangrijke podia in Nederland (Het Concertgebouw Amsterdam,
De Doelen Rotterdam, De Vereniging Nijmegen, Frits Philips Eindhoven, Beurs van Berlage Amsterdam, Philarmonie Haarlem, Muziekcentrum Enschede, Theater aan het Vrijthof Maastricht ) en treed regelmatig op in heel Europa , Turkije, China en Rusland.

Anastasia Safonova is te gast op verschillende internationale festivals, waaronder het Schleswig Holstein festival (Duitsland), het Bourglingster festival (Luxemburg) , Pianoscope (Frankrijk) , het Tiberius festival Roemenië) het Grachtenfestival (Nederland) . Zij trad op met de vooraanstaande musici als Michael Kugel, Boris Belkin, Boris Berezovsky en Lisa Ferschtman. Als soliste verscheen zij met o.a. het Neue Westfalen Symphonie Orkest, Johan Willem Friso Kapel, het Sigen Symphonie Orkest .

Anastasia maakte opnamen voor Brava tv Concertzender en Radio 4 (NL) en heeft verschillende kamermuziek cd ’s uitgebracht met altvioliste Esra Pehlivanli en violisten Kyoko Yonemoto en Irina Simon-Renes. Naast de concerten met klassieke programmering is ze ook vaak te horen in gecombineerde programma’s van woord, muziek en schilderkunst zoals succesful Geller-Goya en Marc Shagall projecten en “Mr. Finney” evenement van Princes Laurentien van Oranje.

Sinds 2000 doceert ze aan het Conservatorium Maastricht.