Birthe Blom

Birthe Blom

Birthe Blom

|

Birthe Blom studeerde bij Jan Repko, Lex Korff de Gidts, Herman Krebbers en gedurende vijf jaar in Lausanne bij Pierre Amoyal bij wie zij kon studeren o.a. doordat haar de Kersjesbeurs was toegekend. Zij rondde daar zowel haar studie voor het Diplôme de Soliste als haar 2-jarige Postgrad-opleiding cum laude af met een unaniem toegekend eindcijfer 10 en ontving de Max Jostprijs voor het beste eindexamen.

In 2005 won zij de 1e prijs tijdens het Nationaal Vioolconcours Oskar Back, na al eerder andere Nederlandse concoursen te hebben gewonnen. Internationaal kreeg zij de 1e prijs (European Music Prize) van de EMCY in Weimar voor duospel en in 2007 de prijs van het Salzburger Mozarteum in het kader van de Salzburger Festspiele.
Birthe gaf recitals in heel Europa en Japan. Zij soleerde o.a. met het Residentie Orkest, Het Radio Symfonie Orkest, de Radio Kamer Filharmonie, de Artur Rubinstein Philharmonie, het Orkest der Lage Landen, l’Ochestre de Chambre de Lausanne en Camerata de Lausanne.
In Nederland speelde zij meermaals duo met piano in de Kleine en solo in de Grote Zaal van het Concertgebouw en in andere belangrijke concertlocaties.

Birthe is in 2013 aangesteld als plaatsvervangend 1e concertmeester van l’Orchestre Philharmonique de Monte Carlo.

Sinds 2007 is zij artistiek leider van het jaarlijkse Kamermuziek Festival Hoorn.

Zij heeft de ex Paul-Godwin Stradivarius en de Sartorystrijkstok van Herman Krebbers in bruikleen van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.