Christophe Morin

Christophe Morin

Christophe Morin

Christophe Morin begon op vijfjarige leeftijd met cello spelen. Twaalf jaar later werd hij bekroond met de Premier Prix van het Conservatoire de Paris als student van Roland Pidoux, en de Premier Prix voor kamermuziek als student van Christian Ivaldi. In die tijd volgde hij ook privé masterclasses bij János Starker, Mstislav Rostropovich en Yo Yo Ma. Tijdens zijn studententijd won hij de prijs van de Stichting Natexis evenals de prijs van de Stichting Charles Oulmont.

Tegenwordig treedt Christophe Morin op met internationaal bekende solisten zoals Renaud Capuçon en Jérôme Ducros met wie hij muziek van Franz Schubert heeft opgenomen. Hij is ook regelmatig te gast op prestigieuze festivals waar hij het podium deelt met bijvoorbeeld pianist Éric Lesage en solisten van de Berliner Philharmoniker (Guy Braunstein, Daishin Kashimoto, Amihai Grosz, Emmanuel Pahud en Paul Meyer).

Samen met violiste Sarah Nemtanu en de pianist Jean-Frédéric Neuburger richtte hij het ‘Compass Trio’ op, een ensemble dat regelmatig in alle belangrijke Franse concertzalen te horen is. Hun concert in het Musée du Louvre werd live uitgezonden op TV Medici en was een opmerkelijk succes.

In 2010 werd hij door zijn passie voor kamermuziek geïnspireerd tot de oprichting van het muziekfestival “3 dagen in mei” in Ile de Ré. Sinds 2012 deelt hij de artistieke leiding met violiste Sarah Nemtanu. Daarnaast is Christophe Morin ook lid van het Mahler Chamber Orchestra.

Na een strijd van meer dan tien jaar tegen een storing van de zweetklieren in zijn linkerhand werd Christophe Morin geen ander keus gelaten dan met een speciale handschoen te spelen. De kwaliteit van deze handschoen probeert hij voortdurend te verbeteren in samenwerking met onderzoekers voor nieuwe technologie. Zijn passie voor muziek zal altijd een motor zijn in het vinden van nieuwe en betere oplossingen!