Jose-Vicente Castelló

Jose-Vicente Castelló

Jose-Vicente Castelló

|

Jose-Vicente Castelló (Alicante) is een van Spanje’s meest vooraanstaande hoornisten. Hij studeerde aan het conservatorium “Reina Sofia” in Madrid bij prof. Radovan Vladkovic alwaar Koningin Sofia hem tweemaal de prijs voor de meest vooraanstaande student verleende. Naast zijn muziekstudie studeerde hij tevens Spaanse filologie aan de Universiteit van Alicante.

Jose-Vicente won meerdere prijzen, waaronder de “Bärenreiter Urtext Preis” bij het ARD Wettbewerb in Müchen in 2005 en een “Honorable Mention” bij het concours “Praagse Lente” in 2007.

Na posities als solohoornist bij het Gustav Mahler Jugend Orchester en het Orquesta Sinfonica de Galicia is hij nu solohoornist in het Mahler Chamber Orchestra. Tevens is hij als gast regelmatig te horen bij orkesten als het Chamber Orchestra of Europe, Koninklijk Concertgebouworkest, Staatskapelle Berlin, het RPO en LPO in Londen, het Radio Orkest van Frankfurt en de Tonhalle Zürich o.l.v. dirigenten als Jansons, Boulez, Barenboim, Maazel, Haitink, Gatti, Salonen, Jurowski, Nelsons, Marriner en Gardiner.

Sinds 2004 is hij ook lid van het Orquestra Mozart en het Luzern Festival Orchester.

Als kamermuziekpartner speeldeJose-Vicente met vooraanstaande musici als Uchida, Canino, Vladkovic, Thunemann, Zoon, Martin, Meyer, Kashkasian en leden van het Guarneri-, Juilliard- en Emerson Kwartet. Hij nam deel aan prestigieuze kamermuziekfestivals zoals de festivals van Marlboro, Megève, Santander, Edinburgh en Mecklenburg-Vorpormmern en is artistiek leider van het festival “Musica en Residencia” in Alella (Barcelona) sinds 2010.

Ook is hij ‘founding member’ van het }W{ Ensmble dat bestaat uit vooraanstaande leden van het Luzern Festival Orchester en is hij werkzaam als professor aan het conservatorium van Catalonie “ESMUC” in Barcelona.