Laurent Weibel

Laurent Weibel

Laurent Weibel

Violist Laurent Weibel is als solist in Europa en in de Verenigde Staten opgetreden. Hij was in talrijke recitals en solo concerten te horen, met name in de Salle Gaveau en Cité de la Musique in Parijs, alsook in het Staller Center for the Arts in New York. Hij heeft deelgenomen aan verschillende festivals, waaronder de Holland Music Sessions, de Killington Festival en het Rome Music Festival.

Als actieve kamermusicus is hij opgetreden met de Kennedy Center Chamber Players, de Smithsonian Chamber Music Society alsook met de Lamy en Debussy String Quartets.

Van 2001 tot 2008 is Laurent lid van de National Symphony Orchestra in Washington geweest. In 2009 ging hij naar Zürich waar hij tot 2015 in het orkest van de opera werkte. Sinds 2015 speelt hij regelmatig met het Mahler Chamber Orchestra, het Frankfurt Radio Symfonie Orkest en het Chamber Orchestra of Europe.

Naast zijn muziekdiploma van het Conservatoire National Supérieur de Paris houdt Laurent ook een Master’s degree in Literatuur van de Universiteit van Sorbonne. In de Verenigde Staten studeerde hij aan de Manhattan School of Music op een Fulbright beurs en voltooide hij zijn doctoraat aan de State University van New York.

Laurent woont sinds 2015 in Frankfurt, waar hij de kamermuziekreeks “Bahnhofsviertel Classics” oprichtte met het doel klassieke muziek naar een onwaarschijnlijke buurt te brengen.