Lawrence Renes

Lawrence Renes

Lawrence Renes

|

Na viool in Amsterdam gestudeerd te hebben vervolgde Lawrence Renes zijn studie orkestdirectie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, om vervolgens als assistent van Edo de Waart bij het Radio Filharmonisch Orkest zich verder te bekwamen in het symfonische repertoire. Na twee muzikale directeurschappen, eerst van Het Gelders Orkest (1998-2003), toen van het Bremer Theater & Bremer Philharmoniker (2004-2010), is hij nu in zijn zesde seizoen als muzikaal directeur en chefdirigent van de Koninklijke Zweedse Opera.

Als gast was Renes werkzaam in de operahuizen van Amsterdam, Londen, Brussel, Hamburg, Oslo, Lissabon, San Francisco, Santa Fe en Seattle. Tevens is hij regelmatig te gast bij orkesten in Londen, Parijs, München, Dresden, Leipzig en Helsinki. In de Verenigde Staten trad hij op met het Los Angeles Philharmonic Orchestra in de Hollywood Bowl, en met de orkesten van

Minnesota en Seattle, Houston, Detroit, Indianapolis, New Jersey en St. Louis. Ook was hij meermaals te gast in Sydney, Melbourne en in Nieuw Zeeland alsook in Tokyo (NHK), Hong Kong en Seoul.

Renes heeft een contract met BIS waarbij na een succesvolle Wagner release onlangs een CD met muziek van Schreker is verschenen.