Olivier Patey

Olivier Patey

Olivier Patey

|

De soloklarinettist van het Koninklijk Concertgebouworkest Olivier Patey is geboren in het Franse Lille, studeerde aan de conservatoria van Lille en Rueil-Malmaison en vervolgde zijn opleiding bij Michel Arrignon aan het Conservatoire Supérieur de Paris. Nadat hij in 2005 afstudeerde met de hoogste onderscheiding nam hij nog twee jaar deel aan een ‘perfectionnement’-opleiding aldaar.

Olivier speelde regelmatig bij de Opéra de Paris en bij het Orchestre Philharmonique de Radio France. Hij was prijswinnaar van de Internationale Musikwettbewerb der ARD en de Carl Nielsen International Music Competition.

Als solist werkte Olivier met onder meer het Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks, het Münchener Kammerorchester en het Praag Filharmonisch Orkest.

In 2005 werd Olivier aangenomen bij het Mahler Chamber Orchestra, waar hij sinds 2009 de klarinetten aanvoert. Ook is hij lid van het Lucerne Festival Orchestra. Vóór zijn komst naar Amsterdam was hij een jaar soloklarinettist van het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

Olivier Patey is ook actief als kamermusicus. Hij is aan het Arties Festival in Mumbai verbonden als mede-oprichter van het label Arties Records.