Olivier Patey

Olivier Patey

Olivier Patey

|

Klarinettist Olivier Patey is geboren in het Franse Lille. Hij studeerde aan de conservatoria van Lille en Rueil-Malmaison en vervolgde zijn opleiding bij Michel Arrignon aan het Conservatoire Supérieur de Paris. Nadat hij in 2005 afstudeerde met de hoogste onderscheiding nam hij nog twee jaar deel aan een
‘perfectionnement’-opleiding aldaar.

Hij is prijswinnaar van de Internationale Musikwettbewerb der ARD in 2003 en de Carl Nielsen International Music Competition in 2005.

Als solist werkte Olivier met onder meer het Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks, het Münchener Kammerorchester en het Praag Filharmonisch Orkest.

Op zijn twintigste werd Olivier aangenomen als soloklarinettist bij de Garde Republicaine. Vervolgens bekleedde hij dezelfde positie in de meest gerenommeerde orkesten ter wereld, zoals het Rotterdams Filharmonisch Orkest, het Lucerne Festival Orchestra, het Mahler Chamber Orchestra en uiteindelijk het Koninklijk Concertgebouworkest.

Olivier Patey is ook actief als kamermusicus. Hij was te gast bij het Marlboro Festival in de VS en heeft gespeeld in de meest prestigieuze concertzalen zoals Wigmore Hall London, Philharmonie Berlin, Carnegie Hall New York en Concertgebouw Amsterdam met Janine Jansen, Lisa Batiashvili, Mitsuko Uchida, Eric Le Sage, Amihai Grosz, alsook de strijkkwartetten Ebène en Modigliani.

Olivier is aan het Arties Festival in Mumbai verbonden als mede-oprichter van het label Arties Records.