De negende editie van het ICMF Wassenaar zal van 31 mei t/m 3 juni 2018 plaatsvinden

Na het zeer geslaagde Festival van vorig jaar waarbij ICMF volgens de Wassenaarse Krant “een verpletterende indruk achterliet” is violiste en artistiek directeur Irina Simon Renes en haar team volop bezig met de voorbereidingen van de negende editie van het International Chamber Music Festival Wassenaar. Gedurende deze bijzondere muzikale dagen zindert Wassenaar, maar willen we, met muziek uit die tijd, ook terugblikken naar andere tijden omdat het in 2018 precies 100 jaar geleden is dat de eerste wereldoorlog eindigde. Een bijzonder moment dat verdient herdacht te worden met een blik naar de wereld van nu.

Donderdag 31 mei

Het festival wordt op donderdag 31 mei 2018 geopend met een lezing “Muziek moet je Horen” in de Warenar te Wassenaar. Muziek vult en verrijkt ons leven. Wat is muzikaliteit? Hoe beleef je muziek?

Klik hier voor alle informatie over het programma van donderdag 31 mei. 

Vrijdag 1 juni

Museum Voorlinden vormt de prachtige locatie waar op vrijdag 1 juni 2018 de feestelijke opening van het festival plaatsvindt met een uitvoering van “L’Histoire du Soldat” (1918) van Igor Stravinsky: een muzikale parabel over een soldaat die zijn viool ruilt voor geld; een thema dat 100 jaar later nog steeds actueel is.

Klik hier voor alle informatie over het programma van vrijdag 1 juni

Zaterdag 2 juni

Voor ons inmiddels traditionele concert in de Dorpskerk op zaterdag 2 juni 2018 hebben wij de Georgische stervioliste Lisa Batiashvili (Artist in residence van het Koninklijk Concertgebouworkest gedurende het seizoen 2016-17) uitgenodigd. Lisa Batiashvili staat bekend als een artieste die haar duidelijke stem niet alleen op concertpodia laat horen, maar ook in interviews en toespraken – een artieste die haar verantwoordelijkheid als ambassadeur voor vrede serieus neemt.

Klik hier voor meer informatie over het programma van zaterdag 2 juni

Zondag 3 juni

Op zondag 3 juni 2018 vindt het afsluitende concert voor de kinderen plaats op kasteel Oud Wassenaar. Voor hen wordt het betoverende werk “Le Carnaval des Animaux” van Camille Saint-Saëns uitgevoerd door een groot aantal topmusici –Irina’s muzikale vrienden- die u door de jaren heen bij het ICMF heeft kunnen horen.

Klik hier voor meer informatie over het programma van zondag 3 juni

Tot slot hechten wij eraan hier te vermelden dat het ICMF zich ook inzet voor degenen die niet meer in staat zijn om naar een concert toe te gaan. Irina en haar musici maken daarom speciaal tijd om op de eerste dag van het festival een op maat gesneden programma ten gehore te brengen in Seniorenresidentie Van Ommerenpark.

Het systeem van de kaartverkoop is dit jaar gewijzigd

De verkoop van de toegangskaarten door het secretariaat van het ICMF is in het verleden te arbeidsintensief gebleken. Reden waarom besloten is de kaartverkoop in handen te geven van klassiekemuziek.nl, een professionele organisatie die ervaren is op het gebied van kaartverkoop bij muziekfestivals en waar steeds meer muziekensembles gebruik van maken. Een bijkomend voordeel van de landelijke reikwijdte van klassiekemuziek.nl is dat het ICMF ook een bredere ‘exposure’ zal krijgen.

De online kaartverkoop is geopend. Vanaf medio mei zullen er ook kaartjes bij Boekhandel De Kler in de Langstraat in Wassenaar te koop zijn.