Stravinsky: L’histoire du Soldat

Museum Voorlinden
17:30 deuren open | 18:00 aanvang programma
Dresscode: Feestelijk

Voorafgaand aan de uitvoering kunt u genieten van een exclusieve rondleiding door het museum (inbegrepen in de entreeprijs). U wordt ontvangen met champagne.

Museum Voorlinden vormt de prachtige locatie waar op vrijdag 1 juni “L’Histoire du Soldat” (1918) van Igor Stravinsky wordt uitgevoerd: een muzikale parabel over een soldaat die zijn viool ruilt voor geld; een thema dat 100 jaar later nog steeds actueel is.

Een heel bijzonder element dat wordt toegevoegd op deze gedenkwaardige avond is het simultaan vertonen van de met een Emmy bekroonde tekenfilm van R. Blechman (1930), welke gebaseerd is op de “Soldier’s tale”. Mr Blechman, aan wiens tekenfilms zelfs door het Museum of Modern Art in New York een “retrospective” werd gewijd, heeft hiervoor aan het ICMF zijn speciale medewerking verleend.

Deze avond zal ook het begin markeren van een jaarlijkse samenwerking tussen het ICMF Wassenaar en Camerata RCO, het kamerensemble van het Koninklijk Concertgebouworkest.

De eindtijd van het programma is ca. 21.30 uur. Na afloop van het concert worden u een souper aangeboden. Tussen de rondleiding en de uitvoering is geen pauze.

Tickets: € 77,- *

Kaarten reserveren

Klik hier om uw kaarten te reserveren via Klassiekemuziek.nl (opent in een nieuw venster)

*(opbouw prijs tickets: € 17,50 entree en rondleiding museum; € 40,- catering en € 17,50 concert, €2,- reserveringskosten)