Onderstaand vindt u een korte beschrijving van de verschillende optredens tijdens het 8ste International Chamber Music Festival Wassenaar, dat van 17-21 mei 2017 zal plaatsvinden.

Dit jaar hebben wij besloten om alle optredens onder één thema te verzamelen: de verbinding tussen Literatuur en Muziek; beide hebben elkaar in de loop van de geschiedenis voortdurend beïnvloed en dat willen we u graag laten horen.

Woensdag 17.05.2017

Feestelijk openingsconcert in Weense stijl in Kasteel Oud-Wassenaar


Op woensdag 17 mei 2017 wordt het Festival feestelijk geopend met een “liefdesverklaring” aan Wassenaar en aan U, ons trouwe publiek. Tijdens een Weense Soirée in Kasteel Oud-Wassenaar wordt u meegevoerd naar de tijd van Johann Strauss en Gustav Mahler. Geweldige musici, “Rosen aus dem Süden”, champagne, liefdesbrieven en dat alles in de unieke sfeer van het kasteel Oud-Wassenaar… maakt u zich klaar voor een romantische avond!

Donderdag 18.05.2017

“Een goedenavond met Lawrence Renes” in raadhuis de Paauw


Om u de gelegenheid te geven zich meer in het “Lied von der Erde” (zie het programma van zaterdag 20 mei 2017) te verdiepen, hebben wij een bijzondere discussie avondvoorbereid op donderdag 18 mei 2017 samen met dirigent Lawrence Renes en Aukelien van Hoytema, bekend van de uitzending “Een goede morgen met…” op Radio 4. Tijdens deze avond kunt u luisteren, meepraten, vragen stellen en u verwonderen. Lawrence verheugt zich enorm op u!

Vrijdag 19.05.2017

Openbare repetitie voor de Wassenaarse scholen

deeff7d81fba36e2c2254bd362762002

Zaterdag 20.05.2017

Klassiek concert in de Dorpskerk van Wassenaar 

dorpskerk-programma
Het Dorpskerk concert zal dit keer op zaterdag 20 mei 2017 plaatsvinden. Op het programma staat het beroemde “Lied von der Erde” (1908) van Gustav Mahler geënt op oud-Chinese gedichten van Hans Bethge. Wij verheugen ons zeer op de komst van chef-dirigent van de Koninklijke Zweedse Opera, Lawrence Renes, die voor de tweede keer tijdens ons festival zal optreden. Hij neemt de absolute top van de internationale zangwereld met zich mee: de Zweedse opera zangers Michael Weinius en Karl-Magnus Fredriksson. Samen met musici van het Koninklijk Concertgebouworkest, het Mahler Chamber Orchestra, het Orchestre de Paris, het Orchestre Philharmonique de Radio France en het Radio Filharmonisch Orkest zullen ze dit meesterwek weer tot leven brengen in de unieke sfeer van de Dorpskerk in Wassenaar.

Reden genoeg om vroegtijdig een kaartje te reserveren!

Zondag 21.05.2017 UITVERKOCHT

Familie-lunchconcert met Edwin Rutten en “Peter en de wolf” in kasteel Oud-Wassenaar

We sluiten het Festival “jeugdig” af op zondag 21 mei 2017 met het verhaal van “Peter en de wolf” van Sergej Prokofiev, in een betoverende bewerking van Bob Zimmerman voor maar liefst 13 spelers en een spreker: niemand minder dan Edwin Rutten (ome Willem)! Wij nodigen alle Wassenaarse, Nederlandse en wereldkinderen uit om met ouders en grootouders, tantes en ooms, vriendjes en vriendinnetjes naar dit fantastische muzikale verhaal te komen luisteren!

Kaarten

U kunt vanaf 21 maart 2017 hier uw kaartjes bestellen!! Voor de vrienden van het ICMF gaat de kaartverkoop van start op 6 maart 2017.

Vanaf 15 april zijn de kaartjes ook te koop bij boekhandel De Kler, Langstraat 148 te Wassenaar.

Als u nog geen sponsor van het ICMF bent, kunt u vroegtijdige informatie en vroegboekmogelijkheden verkrijgen door lid te worden van onze vriendenkring. Mocht u al Donateur of Patroon zijn van het ICMF, laat ons dan t.z.t. weten of wij de 2 vrijkaarten voor het concert in de Dorpskerk voor u moeten vasthouden.

Voor vragen of reserveringen kunt u ook contact met ons opnemen via een e-mail aan festival@icmf.nl of bellen naar 06-27 99 8880