De musici die optraden tijdens de
concerten in 2018:

Lisa Batiashvili
Irina Simon-Renes
Camerata RCO
Hein Wiedijk
Jörgen van Rijen
Miroslav Petkov
Alma Quartet
Birthe Blom
Lilli Maijala
Kati Raitinen
Olivier Thiery
Josephine Olech
Olivier Patey
Dorian Cooke
Thomas Beijer
Nicola Meeuwsen
Hans Zonderop
Paula Brouwer

2018

“Quo vadis” was het thema van het festival 2018 dat het eerste weekend van juni plaats vond. Op de eerste avond van het festival was er een lezing “Muziek moet je horen” door dr.ir. J. de Laat en de KNO artsen E. Rijntjes en B. Glazenburg.

Dit jaar heeft er voor het eerst een ochtendconcert in het Van Ommerenpark plaatsgevonden, om ook muziekliefhebbers die niet meer mobiel zijn te kunnen laten genieten van muziek.

Vrijdagavond werd “L’Histoire du Soldat” van Igor Strawinsky uitgevoerd in museum Voorlinden. De musici van Camerata RCO werden tijdens de uitvoering begeleid door de tekenfilm die R.O. Bleichman in 1984 op deze muziek heeft gemaakt. Het was een ongelooflijk mooie en boeiende uitvoering. Voorafgegaan was er een rondleiding door het museum en de avond werd afgesloten met een lopend diner.

Het concert in de Dorpskerk stond in het teken van de meestervioliste Lisa Batiashvili, die samen met festivalmusici en het Alma Quartet onder andere prachtige muziek uit haar geboorteland Georgië ten gehore bracht.

En tot slot het familieconcert “Le Carnaval des animaux” van Camille Saint Saëns in kasteel Oud Wassenaar. Ook dit jaar was Irina langs verschillende scholen in Wassenaar gegaan om uitleg te geven over de muziek waarbij de kinderen werden gevraagd een tekening te maken of een verhaal te schrijven over één van de dieren in het muziekstuk. De tekeningen zijn opgehangen in het kasteel en de beste verhalen zijn voorgelezen voor en tijdens de uitvoering.