Camerata RCO

Camerata RCO

Camerata RCO

|

Camerata RCO is een uniek ensemble, bestaande uit leden van het Koninklijk Concertgebouworkest in Amsterdam. Het plezier dat zij beleven aan het samenspelen in het orkest zetten zij voort door het samenspelen in kleine bezetting.
Het repertoire is anders dan het orkestrepertoire; kamermuziek is persoonlijker en intiemer. De leden van Camerata RCO bepalen zelf het repertoire, de bezetting van het ensemble en waar zij optreden. Met Camerata RCO willen ze in direct contact staan met het publiek.

Camerata RCO geeft veel concerten in binnen- en buitenland. Het ensemble is in-residence in Festival Amfiteatrof in Levanto. Daarbij heeft Camerata RCO een eigen serie in de Oude Kerk in Spaarndam, het Energiehuis, Kunstmin, in Dordrecht en VondelCS in het Vondelpark in Amsterdam. Recent hebben zij opgetreden in o.a. Tokyo, New York, Seoul, Minsk, Madrid en Rome. Met als hoogtepunten een optreden in de Grote Zaal van het Concertgebouw tijdens de Robeco Summernights samen met Alexei Ogrintchouk en een tournee langs Franse zomerfestivals met een bewerking van Mahler’s vierde symfonie olv Lucas Macías Navarro.
Camerata RCO heeft opnames gemaakt voor radio en tv en heeft al enkele CD’s uitgebracht met werken van Corelli, Mozart, Mendelssohn en Ravel onder het label Gutman Records. In september 2014 nam Camerata RCO een CD op van Mahler’s negende symfonie in een bewerking voor ensemble door Klaus Simon onder leiding van Gustavo Gimeno.
Recent kwam er een CD uit met concerten van Mozart en Mendelssohn met solisten Weiyin Chen en Marc Daniel van Biemen en binnenkort verschijnt een Mozart CD die tot stand is gebracht met behulp van de Stichting Donateurs van het Koninklijk Concertgebouworkest.