Christophe Morin

Christophe Morin

Christophe Morin

|

Christophe Morin begon op vijfjarige leeftijd met cello spelen. Twaalf jaar later werd hij bekroond met de Premier Prix van het Conservatoire de Paris als student van Roland Pidoux, en de Premier Prix voor kamermuziek als student van Christian Ivaldi. In die tijd volgde hij ook privé masterclasses bij János Starker, Mstislav Rostropovich en Yo Yo Ma. Tijdens zijn studententijd won hij de prijs van de Stichting Natexis evenals de prijs van de Stichting Charles Oulmont.

Tegenwordig treedt Christophe Morin op met internationaal bekende solisten zoals Renaud Capuçon en Jérôme Ducros, met wie hij Franz Schubert’s Trio op. 100 heeft opgenomen. Hij is ook regelmatig te gast op prestigieuze festivals waar hij het podium deelt met bijvoorbeeld pianist Éric Lesage en solisten van de Berliner Philharmoniker (Guy Braunstein, Daishin Kashimoto, Amihai Grosz, Emmanuel Pahud en Paul Meyer). Hij speelt ook graag kammermuziek met zijn vrienden Alexandre Gattet (solohoboïst van het Orchestre de Paris) en Julien Hardy (solofagottist van het Orchestre Philharmonique de Radio France)

Samen met violiste Charlotte Julliard and altiolist Grégoire Vecchioni is hij lid van het Trio Miroir. In 2021 zal het label Nomad Play hun opname van W. A. Mozart’s Grand Divertimento en G. Fauré’s eerste Pianoquartet (samen met Adam Laloum) uitbrengen.

In 2020 nam Christophe samen met pianist Julien Gernay de Arpeggione sonate van F. Schubert, A. Piazzolla’s Le Grand Tango, Pezzo Capriccioso van P-I. Tchaikovsky en de Variaties op een a snaar van N. Paganini op. Deze opnames werden live gestreamd.

Hij werkte ook aan een video productie van Culture Box/France.tv samen met de break dancer Yaman Okur.

In 2010 werd hij door zijn passie voor kamermuziek geïnspireerd tot de oprichting van het muziekfestival “3 dagen in mei” in Ile de Ré. Sinds 2012 deelt hij de artistieke leiding met violiste Sarah Nemtanu (concertmeester Orchestre National de France).  Daarnaast is Christophe Morin ook lid van het Mahler Chamber Orchestra en solocellist van Sinfonia Grange au Lac.

Na een strijd van meer dan tien jaar tegen een storing van de zweetklieren in zijn linkerhand werd  Christophe Morin geen ander keus gelaten dan met een speciale handschoen te spelen. De kwaliteit van deze handschoen probeert hij voortdurend te verbeteren in samenwerking met onderzoekers voor nieuwe technologie. Zijn passie voor muziek zal altijd een motor zijn in het vinden van nieuwe en betere oplossingen!

Christophe speelt op een 1725 Matteo Goffriller.