Jérôme Fruchart

Jérôme Fruchart

Jérôme Fruchart

|

Cellist Jérôme Fruchart begon zijn studie aan het Conservatoire National de Région de Paris bij Marcel Bardon. Van 1999 tot 2003 studeerde hij bij Jean-Marie Gamard en Jean Mouillère aan het Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse in Parijs. Tijdens zijn studie nam hij deel aan een Erasmus-uitwisseling en studeerde hij een jaar bij Valentin Erben aan de Universität für Musik und Darstellende Kunst in Wenen. In 2004 vervolgde hij zijn opleiding bij Arto Noras aan de Sibelius Academy in Helsinki.

Vanaf 2004 is hij lid van het Franse kamerorkest Les Dissonances dat zonder dirigent speelt. In 2007 speelde hij een seizoen in het Sinfonieorchester Basel en vanaf 2008 tot 2010 was hij tutti cellist van de Opéra National de Paris.

In 2010 werd Jérôme lid van het Koninklijk Concertgebouworkest. Hij remplaceert ook regelmatig in het Chamber Orchestra of Europe en in de Berliner Philharmoniker. Daarnaast draagt hij sinds 2018 bij aan het ontstaan van een nieuw festivalorkest in Évian, La Sinfonia Grange au Lac. In de zomer van 2019 maakt hij deel uit van het Bayreuth Festspielorchester.

Ook treedt Jérôme regelmatig op in diverse kamermuziek formaties.

In 2012 werd voor Jérôme Fruchart een cello van Jean-Baptiste Vuillaume uit 1866 aangekocht door de RCO Foundation en aan hem in bruikleen verstrekt.